Shiatsu, yeah right...

Als ingenieur en 'man van de wetenschap' sta ik nogal sceptisch tegenover Oosterse geneeswijzen. Altijd uitgaan van het principe: laat ons dit nu maar eens eerst bewijzen. Niet tegenstaande heb ik mij toch maar eens gewaagd aan een Shiatsu behandeling. Ik moest toch toegeven dat mijn eerste behandeling héél ontspannend was. Maar ja, dat is een gewone massage ook...
Hoe dan ook, als proefkonijn heb ik verschillende behandelingen ondergaan. Ik begon elke behandeling steeds meer en meer te appreciëren en zelfs bepaalde dingen te voelen die je bij een gewone massage nooit zal voelen. Zalig!
Is dit nu omdat ik mij er meer voor ging openstellen, of omdat je pas resultaat hebt na verschillende behandelingen, of gewoon omdat Sofie haar vak steeds beter gaat beheersen? Dit laat ik in het midden.
Ik ben zelfs eens in slaap gevallen tijdens een oorkaarsen behandeling. Maar dit blijft onder ons want geef toe, in slaap vallen met een brandende kaars in je oor...

Je zult het waarschijnlijk nu al wel door hebben dat ik de (gelukkige) vriend ben van Sofie. Natuurlijk is het gemakkelijk van me om te zeggen dat je het eens moet proberen, dat je een afspraak moet maken.
Maar bekijk het eens anders, als je niet komt zul je het nooit niet weten.

F. V. – Linter

Mijn ervaring

Onwetend ben ik naar de shiatsumassage gestapt. Het is niet zus, het is niet zo, het is me wat. Heerlijk, ongelooflijk maar waar. Ontspannen, ontstresst en een fijn gevoel heb je daar. Doen… Doen… Stap uit je veren, laat je masseren, ga het proberen. Je bent achteraf een heel ander mens. Dat is toch ieder zijn grootste wens. Ik persoonlijk ga er naar toe voor ik ga slapen. Voor ik thuis ben, begin ik te gapen. Mijn nachtrust is om te dromen. Ik zal zeker voortdoen en blijven komen. Bedankt dat dit bestaat en dat het nu goed met me gaat.

J. M. – Linter

Ik had steeds veel pijn in mijn rechterschouder, volgens de dokter was er niet veel aan te doen: ‘artrose’ – voortvloeiend uit de slechte houding van bureauwerk.
Van shiatsu had ik nog nooit gehoord tot Sofie er over vertelde.
Ik dacht ‘baat het niet, schaden zeker ook wel niet’.
Na een drietal massages voel ik helemaal geen pijn meer in mijn schouder en kan ik zelfs terug breien.
Maar waar ik het meest van geniet na zo een behandeling is de rust en de ontspanning, alle stress is verdwenen en ik voel me heel relax.

L. S. – Landen

Thee: Throat Comfort
Door het drinken van de thee kreeg ik een verzachtend gevoel in de keel, het was een soort honingachtige film die een laagje achterliet op de branderige keel. Op zich smaakt de thee zeer lekker naar de kruiden. Na enkele kopjes van de thee was de keelpijn drastisch verminderd.

Thee: Haertwarming
Na een slok van de thee voel je direct het pikante en warme effect van alle kruiden. Het warme gevoel kruipt direct in je lichaam. Het heeft een directe werking en dat is al te merken na het drinken van enkele slokken van de eerste kop thee. De thee werkt ook rustgevend en is ideaal voor het slapen gaan.

V.T. – Linter

Mijn eerste shiatsubehandeling

Al heel wat jaren heb ik last van rugpijn en pijnlijke gewrichten. Heel wat medische middelen heb ik uitgeprobeerd. Ik twijfelde in het begin want van shiatsu wist ik nog niet veel. Door de shiatsubehandeling was ik totaal ontspannen en voelde ik een licht gevoel in mijn spieren en over mijn ganse lichaam.

Ik vind het een mooie manier van masseren omdat het nog veel dieper gaat dan bijvoorbeeld een gewone massage. Het is echt iets wat je een keer moet ervaren, totaal rustgevend. Ik kan alleen maar positief oordelen over shiatsubehandelingen, opvallend bij mij is dat ik de volgende dagen heel ontspannen en met minder pijn mijn werk kon doen.

G.T. – Linter